Archiprix Türkiye 25. Dönem Başvuruları

09 Aralık 2020
Archiprix Türkiye 2020

Archiprix Türkiye 25. dönem başvuruları için son gün olan 15 Aralık 2020 yaklaşıyor. Bu yıl olağanüstü pandemi koşulları altında tüm başvurular www.archiprixturkey.org adresi üzerinden çevrim içi olarak alınıyor. Archiprix Türkiye 2020, organizasyonun 25. yılında Kadir Has Üniversitesi destekleriyle düzenleniyor.

Archiprix Türkiye Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından düzenlenmektedir. Mimarlık eğitimi alanında en uzun soluklu ve en önemli ödül programı olan Archiprix Türkiye, genç mimarlar için başarılı bir mesleki kariyerin ilk adımını temsil ediyor. Yarışma aynı zamanda, yöntemleri ve yaklaşımları ile farklı öğretim kurumları arasında rekabeti artırmak, çalışılan proje konularının çeşitliliğini görmek, tartışma ortamını geliştirmek ve bu sayede ulusal düzeyde mimarlık eğitiminin kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Takvimdeki tüm etkinliklerin ve ilk proje sergisinin Kadir Has Üniversitesi (İstanbul) yerleşkesi içinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu etkinlikler oluşabilecek olumsuz pandemi koşulları sebebiyle ileri tarihlere ertelenebilir veya tamamen çevrimiçi olacak şekilde gerçekleştirilebilir.